• Facebook
O nama

Sadašnji naziv firme “KIŠ meso i prerada mesa” počinje se koristiti od 1973. godine. Sve do tada “Mesnica Kiš”, obrt, koji je utemeljen 1955. godine u Donjem Kraljevcu u vlasništvu Kiš Franje – starijeg, djeluje poput male manufakturne proizvodnje koju su bračni par Katarina i Franjo Kiš, uz pomoć jednog djelatnika (koji je još i danas u radnom odnosu), a kasnije i sina Franje - mlađeg, razvijali i uspjeli održati, bez obzira na svevremene situacije.

Razvojem kroz godine, dolazimo do 1993. godine kada sin, Franjo – mlađi počinje sa vođenjem navedenog obrta. Uz zadržavanje postojećih receptura, te njihovo usavršavanje, razvijanjem tehnologije, razvojem, te zapošljavanjem novih djelatnika, Franjo sa suprugom Karmen, svakodnevno doprinosi unapređenju novog imiđa koji se desetljećima bazira na kvaliteti, postojanosti, lojalnosti. “KIŠ – meso i prerada mesa” danas upošljava 25 djelatnika, a svakako se može pohvaliti generacijama novih učenika – šegrta, od kojih mnogi svoj radni vijek započinju u domicilnoj firmi u kojoj su stekli osnovna znanja.

Primjenom starih, ali dotjeranih receptura, “KIŠ” danas proizvodi 40-ak proizvoda, što kobasičarskih, što suhomesnatih. Prepoznatljivost svakako najviše postižu, a i ističu se svojim jegerom - KIŠ, hrenovkama, raznim kobasicama, a i Kišova tiblica, proizvod je koji se traži sve više. Kada bi se neki od proizvoda trebao istaknuti, vrlo bi se teško bilo odlučiti za jedan ili nekoliko njih. Svaki ima svoju priču, svoje obožavatelje.

Svi ti proizvodi koji su prepoznatljivi međimurski BRAND, nastaju u vlastitim prostorima, od sirovine koja je izrasla tu, u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na domaćim gospodarstvima. Klaonica krupne stoke, koja je posljednjom komisijom Ministarstva poljoprivrede, Ured za veterinarstvo, koja vrši rangiranje postojećih objekata, dobila kategoriju broj 1, osnovni je prostor u kojem počinju nastajati sirovine. Osim Rješenja Ministarstva kojim se odobrava klanje krupne stoke, KIŠ posjeduje i odobrenje temeljem kojeg se može vršiti klanje nojeva.

Primjenom HACCP sustava koji garantira sve higijenske i kvalitativne uvjete , svježe meso, te suhomesnati i kobasičarski proizvodi koji se pripremaju u navedenim pogonima, svakodnevno se distribuiraju u vlastite mesnice koje se nalaze u Čakovcu, Nikole Pavića 17 (jug), Donjem Kraljevcu, Kolodovorska 16, te u Prelogu, Glavna 29 (tržnica). Osim vlastitih mesnica, svakodnevno se vrši distribucija po čitavoj sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te se putem dućana i restorana, svi navedeni proizvodi mogu nabaviti i/ili konzumirati.

U nadi da će i neke buduće generacije zadržati odnosno proširiti i usavršiti BRAND “KIŠ”, svakodnevno nastojimo održati trend prepoznatljivosti kvalitete, te se svakodnevno približiti mnogima koji znaju prepoznati tradiciju i kvalitetu. A svima koji vjeruju u nas, te nam pružaju svoje potpuno povjerenje, i ovim putem zahvaljujemo.


Karmen i Franjo KIŠ